Pizzadeig. Monas Kjøkkenskriverier: Kaldhevet pizzadeig

Pizza sem klikkar aldrei

Pizzadeig

Jeg venter på en sånn i posten akkurat nå, når jeg har fått prøvd den skal jeg legge ut en test og litt bilder. Slik gjør du: Bland 450 gram mel, salt og sukker i en bolle. Jeg har krevet ca tid da det er avhengig av hvor mye fyll og hvor tykk bunnen blir. Mot slutten har du i sitronsaft og smaker til med salt og pepper. En times tid hvis du har hastverk holder nok, men lager du sausen rett etter at deigen er satt til heving så kan den jo få noen timer på plata hvertfall. Ég nota líka mikið mexíkóskar burritos pönnukökur.

Nächster

Monas Kjøkkenskriverier: Kaldhevet pizzadeig

Pizzadeig

Bytt fra nederst til øverst når du kjenner at bunnen er hard. Har prøvd en del pizzasteking i ordentlig steinovn, og pyrolyse med stein er det nærmeste man kommer: Like Har ikke pyrolyseovn foreløpig. Ha deigen i en glass- eller porselensbolle og la heve i romstemperatur i 12-24 timer. Eller i hvert fall til de vanligste pizzastilene. Smør saus på bunnen, legg på ost og deretter resten av ingrediensene.

Nächster

Pizzadeig

Pizzadeig

Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørrgjær eller fersk gjær selv om disse variantene ikke pizzadeigen like fleksibel å arbeide med. Når vann og mel er helt blandet legger du på et lokk eller aluminiumsfolie og lar stå på kjøkkenbenken i romtemperatur i 1-2 timer. Men da er det lurt å ha skåret opp og ha klart alle ingrediensene slik at det er bare å slenge de på også inn i ovnen. Það er gaman að baka pizzu og móta hana að vild með öllu því sem manni þykir gott. Når deigen er skjevlet ut stikker jeg små hull i den med en gaffel. Það er tilvalið að nota pizzuskera ef þarf að skera deigið til — til dæmis til að gera það hringlaga. Det er uansett greit å holde et lite øye med deigen av og til og se hvordan den utvikler og hever seg.

Nächster

MALENESmaktMAT: KALDHEVET PIZZADEIG

Pizzadeig

Da bør du bruke mindre mel slik at deigen er mer klissete. Um alla Ítalíu er að finna litla veitingastaði — Enoteca — þar sem hægt er að gæða sér á vínum héraðsins og fá sér matarbita með. Stekeplata blir veldig varm, og funker på tilsvarende samme måte som en pizzastein. Þetta er sem sagt súrdeigs hrökkbrauð sem maður notar sem pizzabotn! Legg deigen direkte på steinplaten og stek i cirka 2-3 minutter. Pizzurnar hjá okkur hafa tekið ýmsum breytingum í gegnum tíðina en botninn hefur þó alltaf verið sá sami þú finnur uppskriftina að honum.

Nächster

Oppskrift på pizzadeig

Pizzadeig

Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. Jeg brukte pizza stein som hadde stått i ovnen den tiden det tok for ovnen å komme opp i 250°C som jeg stekte bunnen på. Siden da har jeg matet og holdt liv i bakteriekulturen, og har stort sett hver helg laget fantastisk gode surdeigspizzaer. Hvort gerið sem er notað er mikilvægt að leysa það vel upp í vökvanum. Trykk og dra den utover til du har fått en tynn rund bunn, eller bruk et kjevle for å gjøre det lettere for deg selv. Tipo 0 er finere malt, og krever mindre væske.

Nächster

MALENESmaktMAT: KALDHEVET PIZZADEIG

Pizzadeig

Jeg har ei anna oppskrift hvor jeg steker deigen rå med fyllet på, og da tror jeg steinplate betyr mer. Bruk kjøkkenmaskin til å elte deigen hvis du har. Stek på 225 grader til den ser ferdig ut. Du kan lese mer om hvordan du lager din egen surdeigsstarter i , og lese om tips til hvordan du kan pleie den i. Það er hefð hjá mörgum að hafa pizzur á föstudagskvöldum og við höfum ekki verið nein undantekning. Dersom du ikke er så heldig at du har din egen surdeigsstarter så er det ikke noe i veien for å lage en vanlig pizzabunn med gjær. Ég notaði minn ofn ekki mikið fyrr en Svava benti mér á þessar grindur því mér fannst botninn alltaf brenna.

Nächster