E24 ledertalentene. Årets ledertalent

De 100 ledertalentene

E24 ledertalentene

Daglig leder Brand Studio - Schibsted Norge Ida Barth Thomassen startet opp contentbyrået Brand Studio i Schibsted i 2015. Et arbeid som har gitt Spiff synlige resultater og en posisjon i et krevende marked. Daglig leder og medeier Penda Paper Recycling For fem år siden flyttet Marie til Etiopia for å lede åpningen av McKinseys kontor i Addis Abeba. Han er en ettertraktet foredragsholder med en energi og entusiasme som smitter. Teknologien kan oppdage de smarteste måtene å plassere bygninger på tomter og dermed maksimere verdien på enhver tomt, hvor som helst i verden.

Nächster

Jon Stephenson von Tetzchner

E24 ledertalentene

Hans fagområde har det siste året mer enn doblet seg i antall konsulenter og omsetning. Gjennom sine fem år i selskapet har Christopher hatt en imponerende karriereutvikling, og har opparbeidet seg omfattende internasjonal erfaring gjennom prosjektleveranser i mer enn 20 land. Haakon har sin Bachelor og Masterutdanning i økonomi fra Copenhagen Business School. Ansvarlig redaktør og daglig leder Amedias virksomheter i Finnmark Arne er ansvarlig redaktør i Amedia-avisene Finnmark Dagblad, Finnmarksposten og iFinnmark, og daglig leder i samme aviser, samt i Dagbladet Finnmarken. Selskapet har rundt 400 oppdrag i året. Han er ansvarlig for salg og utvikling av tjenester og partnerskap samt rekruttering av konsulenter. I 2006 gjennomførte hun Kiwis traineekurs, og ble samme året butikksjef.

Nächster

Her er ledertalentene 2015 med flerkulturell bakgrunn

E24 ledertalentene

Hennes første jobb i selskapet var overordnet operasjonelt ansvar. Az Opera Software jelenleg már 800 embert alkalmaz, és jelen van az tőzsdén is. Han viste raskt til gode resultater og har jobbet seg opp. Tidligere har hun også vært styremedlem i Flyktninghjelpen. Henrik Lie-Nilsen 32 Eier og sjef i Reaktor Grunnla Reaktor da han var 17 år.

Nächster

Jon Stephenson von Tetzchner

E24 ledertalentene

Claes har hatt gjennom tiden hatt flere kritiske roller, og har blant annet ledet forvaltning og utvikling av helt sentrale og kritiske forretningssystemer. Han er kjent for sin handlekraft og kreative problemløsning. Hanne mener synlige fagpersoner og ledere er nøkkelen til å tiltrekke seg de beste talentene og skape tillit til selskapets merkevare i markedet. I sin rolle som salgsleder har han, hittil i år, økt salget med 48 prosent i sitt team, sammenlignet med samme periode i fjor. Salgsleder Storebrand Øystein har allerede rukket å være i Storebrand i ni år og gått gradene fra Finansiell Rådgiver til leder.

Nächster

Slik blir de beste ledertalentene headhuntet

E24 ledertalentene

Hanne gikk inn i konsernledelsen som 30-åring. Han har direkte ansvar for over 100 ansatte i Norges største og eneste lønnsomme nettmatselskap. Samya omtales som fokusert og innflytelsesrik ved å lede ved eksempel. Hun utmerker seg som en pådriver for å etablere nye produkter og forretningsmodeller, og viser evne til å kombinere kommersiell og faglig innsikt med gode menneskelige egenskaper og operasjonell forståelse. Salman er forøvrig initiativtaker og leder av Ung i Næringseiendom, et nettverk for unge personer innen bransjen med alder under 35 år. Folk er mindre lojale nå enn for bare noen år siden.

Nächster

De 100 ledertalentene

E24 ledertalentene

Nabobil ble startet som bilutleiens svar på nettopp Airbnb. Men dette er ikke noe hemmelig nettverk, ingen «etablert krets», som Hjertø kaller det. Mindre lojale enn før Viseadministrerende direktør Harald Hjertø i rekrutteringsselskapet Mercuri Urval mener talenter i Norge vet at de er attraktive i arbeidsmarkedet. I det siste har han vært sekondert til Cognite, Akers spydspiss for digitalisering av kapitalintensive industrier. Ta gjerne kontakt om du vil drøfte problemstillingene i artikkelen eller om du har tips til nordnorske ledertalenter som er 35 år eller yngre. Han har også bred investeringserfaring fra Herkules Capital, et annet private equity selskap, hvor han blant annet satt i flere selskapsstyrer.

Nächster

Her er ledertalentene 2015 med flerkulturell bakgrunn

E24 ledertalentene

Marie er utdannet ved Norges Handelshøyskole. Olav jobbet tidligere som Principal i The Boston Consulting Group, og har bred erfaring fra større transformasjoner av ledende norske og internasjonale selskaper. Det trekkes frem at han er svært dyktig til å involvere både lederne og medarbeiderne sine, samt at forretningsområdet hans har klart å ligge i forkant og tilby innovative og kundeorienterte løsninger, noe Robert i stor grad krediteres. En leder med internasjonalt tilsnitt og bevist evne til å skape resultater i ulike markeder og områder. Fra tidligere har han erfaring fra Robert Bosch GmbH i Tyskland hvor han jobbet to år som medlem av deres management trainee program.

Nächster

Jakten på ledertalentene

E24 ledertalentene

Det har vært viktig for henne å fremme dagligvare som en yrkesvei og hun har holdt innlegg om yrkesstolthet og dagligvarebransjens omdømme ved flere anledninger. Holm Heide har en bachelorgrad i Political Science fra Amsterdam University College, hvor hun ble uteksaminert i 2015. Per i dag har selskapet 22 ansatte. I fjor fikk hun utvidet ansvaret fra å omfatte den danske forsikringsporteføljen i tillegg til den norske. Selskapet har vokst fra 2 til over 20 ansatte på under ett år, hentet 15 millioner kroner i offentlig støtte og 25 millioner kroner fra investorer. I perioden Riis Evensen har vært salgsleder har Storebrand Bank vokst over 60 prosent i private utlån og vært Norges raskest voksende privatbank. Ved utgangen av året er det estimert en vekst på 170% fra da Lars tok over som daglig leder.

Nächster